Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0 (412) 237 13 88
Belgegeçer : 0 412 237 13 89
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://suleymandemirelktml.meb.k12.tr
Adres : Selahattin Eyyubi Mahallesi Aydın ASLAN Bulvarı Sultan Hastanesi Yanı BAĞLAR/DİYARBAKIR
VİZYON : Geleneksel kültürümüzü çağın gerektirdiği teknolojiyle harmanlayarak idealist bireyler yetiştiren öncü okul olmak.
MİSYON : Mesleki ve Teknik alanda, sektörün ihtiyacına cevap verebilen nitelikli bireyler yetiştirmek, öğrencilerini iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlamak.
BAŞARILAR : 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında

Öğretmen :50
Öğrenci :926
Derslik :18
Atölye-İşlik :5
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2228
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler : BAŞLAMA: 08:20 BİTİŞ: Bitiş saati Pazartesi-Cuma 14.50 , Salı-Çarşamba-Perşembe 15.40 dır.
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : DOĞAL GAZ
Servis : Okulun servisi bulunmamaktadır.
Ulaşım : Okulumuz şehir merkezinde bulunmakta ve şehrin her yerinden gelen toplu taşıma araçları okulumuzun yanından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Selahattin-i Eyyubi Mah. Aydın Arslan Bulvarı No:17 Sultan Hastanesi Yanı BAĞLAR/DİYARBAKIR
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 0
Kontenjan Bilgileri : 2021-2022 yılı kontenjanı 320´dir. (KONTENJAN : Kız Öğrenci ) 2022-2023 yılı kontenjanı 320 olarak planlanmıştır. (KONTENJAN : Kız Öğrenci )
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz sınavsız öğrenci alan okullar bünyesinde olduğundan taban ve tavan puanı bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda her sene bahar şenliği kapsamında yarışmalar ile sınıflar arası voleybol ve basketbol turnuvaları düzenlenmektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Okul Sporları Futsal Genç Kızlar kategorisinde Diyarbakır İl 2.liği, Okul Sporları Basketbol Genç Kızlar kategorisinde Diyarbakır İl 3. lüğü elde etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuzda her sene TÜBİTAK´ın farklı kategorilerindeki projelerine , E-Twinning Projelerine, TEKNOFEST Projelerine danışman öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde öğrencilerimiz başvurmaktadırlar. Ayrıca okulumuzda Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalar yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2017 yılında başvurusunu yaptığımız ve 2019 yılında işlemleri sona eren Diyarbakır'dan Mesleki ve Kültürel Atak başlıklı ERASMUS PROJESİNE , İspanya'ya iki grup , Polonya'ya bir grup olmak üzere 6 öğretmen ve 24 öğrencimiz gönderilmiştir.
Diğer Hususlar : Okulumuza ait Okulum Temiz Belgesi , Beyaz Bayrak Belgesi , Beslenme Dostu Okullar Belgesi ve Sıfır Atık Belgeleri bulunmaktadır.
Yazdır :